Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2024

У Харкові викрито «блогера», який у соцмережах популяризував ідеї СРСР (ФОТО)

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 24-річному громадянину у виготовленні, поширенні, публічному використанні комуністичної символіки та пропаганді комуністичного тоталітарного режиму з використанням засобів масової інформації (ч. 2 ст. 436-1 КК України).

 

За даними слідства, безробітний харківʼянин створив у відеохостингу «YouTube» власний анонімний канал. Уявивши себе «блогером», він популяризував комуністичну символіку СРСР, вихваляв тоталітарний режим та розповсюджував кремлівські наративи.
 
Також для навʼязування власних «поглядів» він використовував сторінки у мережі Instagram та у забороненій в Україні російській соцмережі «ВКонтакте».
 
Шанувальник совєтів супроводжував публікації візуальними зображеннями символіки комуністичного тоталітарного режиму, зокрема фотографіями прапора срср, значка червоної зірки, Жовтневої революції, а також портретами Леніна і Сталіна.
 
За результатами проведення мистецтвознавчої експертизи вказані публікації містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, яку використано під час збройної агресії російської федерації в Україні з метою формування позитивного ставлення до росії – спадкоємця СРСР.
 
Правоохоронці викрили чоловіка.
 
Під час обшуку за місцем його проживання вилучено комп'ютер та мобільний телефон із доказами протиправної діяльності, а також власноруч виготовлену комуністичну символіку, яку він використовував під час зйомок пропагандистських відеороликів.
 
Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування проводить СВ ВП №1 ХРУП №3 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 38