Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2011

Прокуратурою Харківської області проведено перевірки додержання законності у діяльності органів внутрішніх справ при здійсненні боротьби з гральним бізнесом

Прокуратурою Харківської області проведено перевірки додержання законності у діяльності органів внутрішніх справ при здійсненні боротьби з незаконною організацією азартних ігор.

Перевірками виявлено непоодинокі факти нескладання протоколів про адміністративні правопорушення стосовно осіб, які брали участь у незаконно організованих азартних іграх, за які Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено попередження або накладення штрафу у розмірі до 119 грн., а за повторне вчинення таких дій – до 425 грн. з конфіскацією грального приладдя та грошей і речей, що є ставкою у грі.
 
Крім того, встановлено, що органи внутрішніх справ безпідставно завищують у звітах результати роботи щодо притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які приймають участь у незаконно організованих азартних іграх.
 
За наслідками перевірки прокуратурою області начальнику ГУ МВСУ в області внесено подання про усунення виявлених порушень, причин та умов, що їм сприяли.
 
Начальник відділу
нагляду за додержанням законів
про адміністративні правопорушення
прокуратури області
старший радник юстиції                                              Валерій Лялюк

кількість переглядів: 76806