Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2012

Харьковские известия: На фасаді облпрокуратури було встановлено меморіальну дошку Івану Цесаренку

Відважна людина, яка пройшла тяжкий шлях від Сталінграду до Берліна під час Великої Вітчизняної війни. Вимогливий, проте справедливий та енергійний начальник. Суворий, проте турботливий та люблячий батько і чоловік. Саме таким був за життя колишній прокурор Харківської області Іван Цесаренко. Сьогодні, напередодні його дня нарождення, на фасаді облпрокуратури було встановлено меморіальну дошку.

Пам"ять колишнього прокурора області Івана Цесаренка вшановано встановленням меморіальної дошки. Її розмістили на фасаді облпрокуратури. Пропрацювавши у цій будівлі понад вісімнадцять 18 років він, як ніхто інший, заслуговує на таку шану, кажуть колеги, учні та друзі колишнього прокурора. Принциповість, жорстке ставлення до правопорушників та вміння працювати з коллективом - такими були головні риси Івана Григоровича.

Геннадій Тюрін прокурор Харківської області

-Ивану Григорьевичу удалось так поставить себя и отладить работу обласной прокуратуры, что практически все были довольны, потому что он защищал их права, защищал интересы государства, люди это видели и до сих пор остаются ему благодарными.

Окрім цього, він був ще й турботливим чоловіком та батьком. Сплав суворості та безмірної любові - таким запам"ятав Івана Цесаренко його син. Він зазначає, що не дивлячись на те, що батько проводив багато часу на роботі, він завжди встигав приділити належну увагу родині.

Сергій Цесаренко син

-В то время это были нераздельные понятия - они жили на работе. Но, вместе с тем, самый, наверное, любящий отец в мире и самый любящий муж. Вот такое сочетание.

Створювати портрет колишнього прокурора доводиться не в перше, каже автор меморіальної дошки  Сейфаддін Гурбанов. Двадцять п"ять 25 років тому, будучи студентом, він приймав участь у створенні надгробного гранітного пам"ятника Івана Цесаренка. Нинішня ж дошка зроблена з граніту, лабродориту та бронзи.

Сейфаддін Гурбанов скульптор

-Работа была сделана в течение месяца. И были разные варианты. Так как вот этот вариант подходил к фасаду здания и мы остановились на том, что мы сегодня видим.

Першого грудня видатному прокурору виповнилося б 90 років. З нагоди ювілею в музеї облпрокуратури відкрито нову експозицію присвячену Івану Цесаренко. Його син передав в дар музею два останні посвідчення батька: службове і партійне. А ще портрет створений народним художником СРСР Іллею Глазуновим. Він стане головною цінністю виставки.

<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/YX3nPOK7j_k" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>


Анастасія Полякова, Євгеній Карпенко
27 ноября 2012, 18:32

кількість переглядів: 668