Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2019

На Харківщині службові особи незаконно вирубали ліс на понад 6 мільйонів гривень

 

Прокуратурою області повідомлено про підозру  у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України (розтрата державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем вчинена за попередньою змовою групою осіб) 5-ти службовим особам ДП «Красноградське лісове господарство».

За інформацією прокурора Харківської області Олександра Фільчакова, встановлено, що службові особи  ДП «Красноградське лісове господарство» в період з 17 вересня 2018 року по 10 вересня 2019 року, діючи за попередньою змовою з корисливих мотивів здійснили розтрату ввіреного ним майна, а саме багаторічних насаджень (665 дерев, переважно дубів) шляхом їх незаконної вирубки на території вищевказаного лісового господарства, внаслідок чого державі завдано збитків на суму 6 281 301 гривень.

Так, на території Наталинського лісництва ДП «Красноградське лісове господарство» незаконно вирублено 193 дерев, внаслідок чого державі завдано збитків на суму 2 362 683 гривень. На території Зачепилівського лісництва ДП «Красноградське лісове господарство» - 247 дерев, державі завдано збитків на суму 1 301560 гривень. На території Старовірівського лісництва ДП «Красноградське лісове господарство» - 225 дерев, державі завдано збитків на суму 2 617 058 гривень.


Правоохоронцями 17.10.2019 проведено обшуки у приміщеннях ДП «Красноградське лісове господарство» та за місцем мешкання службових осіб державного підприємства.

Прокуратурою області повідомлено про підозру  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України: заступнику директора державного підприємства, головному лісничому та трьом майстрам лісу.

Згідно ч. 5 ст. 191 КК України підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід УСБУ в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.        

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1354