Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2022

Олександр Фільчаков: «За кожну випущену по Україні ракету росіяни понесуть покарання»

Як російська армія воює з мирним населенням, які снаряди використовує для цього та скільки людей на Харківщині вже постраждали від збройної агресії РФ, — про це розповів керівник Харківської обласної прокуратури в сюжеті Тетяни Доцяк для каналу ICTV.

Росія, не шкодуючи грошей, вбиває мирних українських жителів. Лише на Харківщині російська армія вбила близько тисячі мирних жителів, серед жертв — майже пів сотні дітей, наймолодшому з них було п’ять місяців.

Ракети, випущені Росією по Харкову, — це мільярди доларів, витрачені не на розвиток власного народу, а на вбивство мирних жителів.

Зараз позиції російських військових розташовані близько в 20 км від Харкова, окупанти били і продовжують бити по обласному центру — одному з найбільших міст України.

Очільник обласної прокуратури продемонстрував 300 мм реактивні снаряди, якими військовослужбовці РФ у більшості випадків стріляють по цивільному населенню.

«У червні та липні щоночі росіяни запускали до десятка ракет з Бєлгорода — повідомив Олександр Фільчаков. — Повністю або частково зруйнували понад сім тисяч об’єктів у області, 2800 багатоповерхівок, майже 1800 житлових будинків, понад пів тисячі закладів освіти та півтори сотні лікарень».

Ворог називає свої ракети високоточними, похибка складає до десяти метрів. Тож не лишається сумнівів у тому, що окупанти навмисно б’ють по житлових кварталах, школах, вишах.

«Боєголовку ракети росіяни шпигують металевими елементами, у кожній ракеті близько мільйона таких частин. Ці частини застосовуються для ураження живої сили, дальність ураження складає близько 500 метрів», — зазначив очільник обласної прокуратури.

Правоохоронці зберігають кожен знайдений снаряд, адже це — докази злочинів російської армії проти мирних людей.

За словами керівника обласної прокуратури, на сьогоднішній день розслідується майже три з половиною тисячі кримінальних проваджень, пов’язаних з порушенням законів та звичаїв війни.

Олександр Фільчаков наголосив: «За кожну випущену ракету росіяни обов’язково дадуть відповідь».

 

кількість переглядів: 656