Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

ОТБ: Велику Перемогу вшанували в обласній прокуратурі (відео)

08.05.2014

Велику Перемогу вшанували в обласній прокуратурі (відео)


Він захищав Батьківщину на війні від фашистів, а  в мирний час — від порушників закону. Працівники Прокуратури Харківщини привітали зі святом Перемоги   ветерана  та інваліда Великої Вітчизняной війни Анатолія Соколова. Після війни він кілька десятиліть  віддав роботі  в органах прокуратури.


На фронт пішов добровольцем, у вересні сорок першого року, — згадує Анатолій Соколов. Спочатку був авіамеханіком, і перше поранення дістав під час польоту.  І після одужання  в авіацію вже не направляли. Воюючи в мотомеханізованій  бригаді дістав друге поранення.

Відео

Анатолій Соколов, ветеран, інвалід Великої Вітчизняної війни

Бросали ее в прорыв. И меня направили туда, я был зам комвзвода. И мы на прорыв шли несколько раз. Несколько окопов взяли, в штыковой атаке  у меня правая рука поранена- штыком он пырнул меня.

Переживши ще й третє поранення, всі жахіття війни і  сталінщину, віддавши кращі роки життя роботі в органах прокуратури на Харківщині, не очікував, що доведеться знов побачити насильство та  загибель людей в Україні, — говорить Анаторій Олександрович.

Анатолій Соколов, ветеран, інвалід Великої Вітчизняної війни

Одесское событие- это страшно. Это хуже, чем сталинизм. И прощать это тем, кто был инициатором, потворствовал — нельзя.

Під час відзначення Дня Перемоги у себе вдома в колі працівників Прокуратури області ветеран наголосив, що Україна має бути потужною державою з сильною економікою. Це , на його думку, неможливо без економічної співпраці з сусідніми державами. Перш за все з Росією. Як ішлося на нараді  в прокуратурі області, попри напружену ситуацію в державі, працівники прокуратури з родинами чи то з колегами мають обов’язково вшанувати пам»ять мільйонів загиблих у Великій Вітчизняній війні.

Василь Синчук, прокурор Харківської області

Я бачив обох дідів, які вернулися з війни, з нагородами, пораненнями — інвалідами. І добре пам»ятаю про їхні розмови на тематику, наскільки важко та перемога була здобута.

Працівники прокуратури поклали квіти до пам’ятної стели працівникам прокуратури — учасникам Великої Вітчизняної війни.

 


Світлана Маренич


Джерело:  ОТБ

otb.com.ua/programs/inform-analit/novyny/velyku-peremohu-vshanuvaly-v-oblasnij-prokuraturi.html

кількість переглядів: 1765