Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

ОТБ, новини "Сьогодення": Чужої біди не буває. Переселенці з Донбасу отримали допомогу від прокуратури області (відео)

28.07.2014

(Відео тут)

Ганна, матуся чотирьох малюків,  до останнього не хотіла залишати рідну домівку в Донецьку. Та перебувати в місті, де ведуться запеклі бої далі ставало все небезпечніше.


Ганна Лужанська, переселенка з Донецька:
"Конечно, последней точкой стали постоянные бомбежки, обстрелы. Мы 10 дней прятались по подвалам. Мы сами живем в девятиэтажном доме. Нас временно пустили в частный сектор. Мы прятались в подвале". 
 
Разом з чотирма дітьми та пристарілою й хворою матусею Ганна тимчасово перебралася до Харківщини. Прихисток знайшли в спеціалізованому Богодухівському  НВК. За період бойових дій на Сході країни тут встигли прийняти   кілька сотень   вимушених  переселенців.
 
Олена Хованова,  директор спеціалізованого Богодухівського НВК:
"На данный момент у нас 75 переселенцев. Из них 39 детей . Но ситуация меняется буквально каждый час. Есть люди, которые приезжают, которые уезжают. Как только города освобождаются, они сразу хотят уехать, конечно, домой".
 

Сьогодні тут готові прийняти ще до ста переселенців, говорить директорка закладу. На даний момент табір забезпечений усім необхідним. У разі виникнення якихось потреб звертаються до меценатів та спонсорів. Завжди знаходять  підтримку і з боку  прокуратури Харківської області, що давно вже взяла шефство над закладом. Допомагаючи постійним вихованцям НВК, працівники установи не залишаються байдужими і до  проблем вимушених переселенців.
 
Олександр Пєвнєв,  заступник прокурора Харківської області:
"Благодаря, прежде всего, и при поддержке прокурора Харьковской области Василия Людвиговича, мы изыскали  личные средства, купили то, что нужно, приехали сюда, с радостью передали этим маленьким малышам. Начиная от вещей до пирожных. Всегда так поступали и будем поступать".
 
Втім, на сьогодні у таборі все-таки  залишається не вирішеною низка питань. Серед біженців чимало багатодітних матусь. Деяким їхнім  малюкам не виповнилося і року. Тож, не вистачає дитячих ліжечок, манежів, візочків, бідкається директорка закладу. А ще тут радітимуть приїзду волонтерів-артистів та аніматорів.
 
Олена Хованова,  директор спеціалізованого Богодухівського НВК:
"Приезжают психологи, работают с этими людьми. А для деток больше нужно более отвлекающие моменты. Это если бы приезжали волонтеры – кукольники или те же волонтеры, те же клоуны".


Ольга Шевченко, Михайло Новосельський

Новини "СЬОГОДНЕННЯ"

кількість переглядів: 1669