Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

"Слобідський край":Прокурор урятував жінку від грабіжника

16.05.2015

Прокурор урятував жінку від грабіжника

Дорога з роботи додому для харків’янки Наталії Одінцової закінчилася сутичкою з грабіжником. На жінку напали, коли вона вийшла з тролейбуса. Перехожі ситуацію проігнорували. Втрутився водій авто, який саме проїжджав повз. Рятівником виявився прокурор.

6 травня Наталія звичайним маршрутом близька дев’ятої вечора поверталася з роботи додому. Дочекалася свого тролейбуса № 35 і вийшла на вулиці Киргизькій. Разом з жінкою на зупинці вийшло ще декілька пасажирів. Хлопець із зовнішністю південного типу обігнав Наталію на кілька кроків, а потім на пішохідному переході різко розвернувся і спробував вирвати в неї з рук сумку, яку жінка міцно тримала. Між грабіжником і жертвою нападу почалася боротьба. Ніхто з перехожих чи пасажирів тролейбуса в ситуацію не втрутився.


– У мене тоді тільки одна думка була: не можна сумку віддати, там ключі й паспорт, – згадує потерпіла. – Хлопець якийсь час тягав мене по проїжджій частині. А потім, коли зрозумів, що забагато шуму, бо я дуже голосно кричала та опиралася, зірвав з мене золотий ланцюжок і втік.
Саме в цей час повз зупинку проїжджав прокурор прокуратури Комінтернівського району Харкова Руслан Овдієнко. Він швидко зорієнтувався в ситуації, вискочив з машини та погнався за зловмисником, який намагався сховатися у приватному секторі. Декілька хвилин погоні – і грабіжника вже було скручено.


– Я повертався додому по проспекту 50 років СРСР. Під’їжджаючи до зупинки громадського транспорту, побачив, що хлопець звалив на проїжджу частину жінку, а потім втік, – розповідає прокурор-рятівник. – Я «на автоматі» вискочив за ним, коли догнав – повалив на землю та чекав наряд міліції. Грабіжник чинив опір, але мені допомогли хлопці, що проходили повз.


Чоловік каже, що в такій ситуації опинився вперше. Хоча він і працює в прокуратурі вже 10 років, але безпосередньо в затриманні злочинців участі ніколи не брав, лише підтримує обвинувачення в суді. Якоїсь спецпідготовки в нього також немає, спортом займається виключно для підтримання форми.


Потерпіла жінка зізнається, що дуже здивувалася, коли дізналася, хто злодія затримав.


– Коли крадій побіг, я відразу викликала міліцію та зателефонувала чоловіку. І тільки потім побачила порожню машину з включеною аварійкою та відчиненими дверцятами. Водій навіть машину закрити не встиг, – каже Наталія.


На місце пригоди довелося викликати не тільки міліцію, а ще й «швидку». Коли весь адреналін вийшов, у жінки почала сильно боліти рука. Рентген показав, що в неї часткове зміщення та пошкодження суглоба. Але наскільки серйозні пошкодження, сказати можна буде тільки після томограми. Медики прогнозують оперативне втручання.


Грабіжником виявися житель Запорізької області, який на момент скоєння злочину вже мав умовний термін. До речі, пограбування Наталії – не єдиний його «подвиг» того дня. Кількома годинами раніше хлопця спіймали на крадіжці в супермаркеті, але тоді обмежилися адміністративним протоколом. Наразі ж крадія затримано за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу, йому «світить» від чотирьох до шести років за ґратами.



Юлія Шматченко, спеціальний кореспондент

Джерело: газета "Собідський край" № 57-58 від 16.05.2015 року

кількість переглядів: 1226