Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

"Інтерфакс-Україна": Головний інженер і ще двоє співробітників Чугуєво-Бабчанського лісгоспу підозрюються в незаконній вирубці понад 380 багаторічних дубів

11.10.2019

Прокуратура повідомила головному інженеру, лісничому і майстру лісу ДП "Чугуєво-Бабчанське лісове господарство" (Харківська обл.) про підозру в розтраті державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).

"У ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ДП "Чугуєво-Бабчанське лісове господарство" з березня до липня 2019 року, ймовірно діючи за попередньою змовою, з корисливих спонукань вчинили розтрату ввіреного їм майна, а саме багаторічних насаджень (381 дуб) шляхом їх незаконної вирубки на території лісового господарства", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними відомства, в результаті незаконної вирубки державі було завдано збитків на суму понад 8,2 млн. грн.

У рамках кримінального провадження в приміщеннях ДП "Чугуєво-Бабчанське лісове господарство" та за місцем проживання посадових осіб лісгоспу були проведені обшуки.

Наразі вирішується питання про відсторонення підозрюваних від займаних посад і обрання запобіжного заходу.

Кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР в Полтаві, оперативний супровід забезпечує УСБУ в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.

 

Джерело:"Інтерфакс-Україна" від 11.10.2019

кількість переглядів: 832