Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

"ТСН": На Харківщині судитимуть поліцейських, які прогледіли смертельне побиття 3-річної дитини

11.11.2019

На поведінку батьків неодноразово скаржилися інші родичі, однак правоохоронці не запобігли трагедії.

У Харківській області передано до суду обвинувальний акт відносно п'ятьох працівників поліції. Їм закидають службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Як повідомляє пресслужба прокуратури регіону, досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Правоохоронцям закидають неналежну реакцію на звернення щодо систематичного фізичного знущання батьками з дитини. Це, на думку слідчих, призвело в підсумку до смерті дівчинки внаслідок чергових побоїв.

"До райвідділку поліції неодноразово зверталася бабуся 3-річної дитини. Жінка заявляла про можливу загрозу життю та здоров’ю її онучки через жорстоке ставлення матері та вітчима до дитини. З пояснень заявниці стало відомо, що родина нерідко "виховувала" доньку кулаками. Однак жодна із заяв бабусі не була розглянута належним чином", - пояснили в прокуратурі.

Там також наголосили, що раніше фігурантів справи було відсторонено від займаних посад, а влітку трьом інспекторам з ювенальної превенції та двом слідчим було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України. "Наразі чотири працівники райвідділку поліції перебувають під домашнім арештом та ще один поліцейський має особисте зобов’язання", - звітують в обласній прокуратурі.

Інцидент стався наприкінці вересня минулого року у селищі Ківшарівка Куп’янського району. За словами матері, дитина вдавилася яблуком і померла, однак проведена експертиза показала, що причиною смерті стала відкрита черепно-мозкова травма, яка супроводжувалася крововиливом з подальшим набряком головного мозку. Окрім того, на тілі та обличчі померлої дівчинки виявлені численні садна та синці, що свідчили про систематичне знущання з дитини.

За даними слідства, вітчим за потурання матері, регулярно "виховував" дитину кулаками, а коли забив дитину до смерті, батьки через за кілька годин викликали медиків і намагалися видати скоєне за нещасний випадок. Наразі стосовно матері та вітчима загиблої дитини триває судове слідство. 30-річній жінці та її 40-річному співмешканцю загрожує довічне позбавлення волі.

 

Джерело: "ТСН" від 11.11.2019

кількість переглядів: 794