Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Depo.Харків: На Харківщині судитимуть телефонних шахраїв, які видурили у пенсіонерів 400 тис. грн

12.12.2019

У Харківській області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно чотирьох телефонних шахраїв, які користувалися довірливістю людей похилого віку.

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох зловмисників, які обманом виманювали гроші у літніх громадян (ч.ч. 2, 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).

 

За словами начальника відділу прокуратури області Нвера Антоняна, на території Харківської та Одеської областей діяла група з п’яти шахраїв, яка виманювала гроші у людей похилого віку.

 

Так, зловмисники телефонували людям у віці 70-90 років та, користуючись вадами слуху своїх жертв, представлялися їхніми близькими родичами: дітьми або онуками. Під час телефонної розмови шахраї, видаючи себе за інших осіб, повідомляли вказаним громадянам, що потрапили у відділення поліції через вчинення кримінального правопорушення (спричинення тілесних ушкоджень або ДТП), у зв’язку з чим потребують невідкладної грошової допомоги для вирішення питань з потерпілою від злочину стороною та компенсації завданих збитків. Злочинці вмовляли передати їм значні суми грошей через нібито представника органу поліції, а потім приїжджали до місця мешкання жертви та забирали у неї ці кошти.

 

Усього від дій злочинної групи постраждало 15 осіб похилого віку. Загальна сума спричинених збитків складає близько 400 тис. грн.

 

Один з членів шахрайської банди знаходиться у розшуку. Четверо інших зловмисників знаходяться під вартою. Обвинувальний акт стосовно чотирьох указаних осіб передано до суду.

 

Наразі апеляційним судом Харківської області вирішується питання про підсудність даного кримінального провадження.

 

 

Джерело: Depo.Харків від 12.12.2019

кількість переглядів: 776