Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

"ХарківТimes": Суд повернув земельну ділянку вартістю 56 млн грн. в комунальну власність

22.01.2020

Господарський суд Харківської області повернув земельну ділянку вартістю 56 млн грн., розташовану в Немишлянському районі Харкова, до земель комунальної власності.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення прес-служби прокуратури Харківської області.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Наталії Коваленко, встановлено, що на підставі рішення Харківської міської ради у 2007 році товариству з обмеженою відповідальністю надано в оренду земельну ділянку для будівництва торгівельно-розважального центру з офісними приміщеннями та гостьовою парковкою. Проте до теперішнього часу ТОВ не виконало умови договору оренду землі: земельна ділянка вільна від будь-яких споруд, а процес підготовки до будівельних робіт навіть не розпочато. Крім того, з 2016 року це товариство не сплачувало орендну плату. Сума заборгованості на сьогоднішній день складає близько 61 тис. грн.

“Використання підприємством земельної ділянки з грубим порушенням істотних умов договору оренди землі та порушення інтересів власника земельної ділянки – Харківської міської ради – щодо володіння нею, розпорядженням та використанням стало підставою для направлення відповідного позову до суду”, – йдеться у повідомленні.

Своїм рішенням суд повністю задовольнив позов місцевої прокуратури, поданий в інтересах держави в особі Харківської міської ради до ТОВ про стягнення заборгованості по договору оренди землі, його розірвання та повернення ділянки.

Джерело: "ХарківТimes" від 22.01.2020

кількість переглядів: 745