Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Depo.Харків: На Харківщині у недобросовісного бізнесмена забрали землю за 54 млн грн

14.02.2020

У Харкові суд зобов’язав підприємство повернути у держвласність 627 гектарів землі вартістю 54,5 млн грн

Про це Depo.Харків повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

За даними відомства, Господарський суд Харківської області задовольнив позов місцевої прокуратури №6 та зобов’язав підприємство повернути у держвласність землі загальною площею 627 га вартістю 54,5 млн грн.

Встановлено, що в 2004 році між Харківською РДА та юридичною особою був укладений договір оренди земель, в тому числі 627 га багаторічних насаджень. У 2008 році договір в судовому порядку був визнаний недійсним на майбутнє. На виконання судового рішення була скасована державна реєстрація договору оренди земельної ділянки від 10 листопада 2004 року.

Умовами договору передбачалося, що в разі припинення дії документу орендар повертає земельну ділянку у стані, не гіршому, порівняно з тим, у якому він отримав її в оренду, згідно з проектом рекультивації земельної ділянки.

Разом з цим, встановлено, що орендовані землі, в тому числі 627 га багаторічних насаджень, Харківській РДА назад не поверталися. Проект рекультивації земельної ділянки не розроблявся та на розгляд місцевій державній адміністрації не подавався.

В подальшому, упродовж 2009-2017 року, не повернувши у земельну ділянку, за відсутності оформлених правовстановлюючих документів на землю, юридична особа фактично займала та використовувала для ведення товарного сільськогосподарського виробництва 627 га багаторічних насаджень. Також здавала в оренду сади, які розташовані на землях державної власності.

 

Джерело: Depo.Харків від 14.02.2020

кількість переглядів: 822